Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kormánypárti csatorna érdekesnek találta a makói járvány- és válságkezelést, ennek kapcsán kérdezték a Paletta c. műsorukban Farkas Éva Erzsébetet. A polgármester azt mondta, a bér- és a munkahelyek megtartása miatt függesztették fel az önkormányzati támogatásokat, de valójában az idei év költségvetésével kapcsolatos problémák már a járvány megérkezése előtt felmerültek.

Farkas Éva elárulta, igyekeztek az országos intézkedésekhez kapcsolódóan, az Operatív Törzs javaslatai mellett helyi szinten döntéseket hozni. Elsődleges szempont az emberi élet védelme volt, a munkahelyek megtartásával. Ehhez kapcsolódóan vállalkozói konzultációval kértek véleményeket.

Elmondta, a munkahelyek- és a 100%-os bérjuttatások megtartása erőteljesen megszorította a költségvetést 2020-ban. Az elmúlt évek 3-4-500 millió forintos önerős beruházásait és az önként vállalt támogatási rendszereket felfüggesztették. Ugyanakkor van ingyenes bárányhimlő elleni oltás és zajlik a háziorvosi rendelők felújítása.

A polgármester még kifejtette, hogy kormány kiemelt figyelmet fordít Makóra a Makovecz-épületek miatt.

Június 13-án videós beszámolójában még azt mondta:

,,Az adóbevételeink drasztikusan csökkennek ebben az évben. Március 4-én rendkívüli testületi ülés keretében fogadta el Makó Város Önkormányzata a 2020-i évi költségvetését. Ott is már feltételhez szabva, – a támogatási rendszer és a különböző önkormányzati fejlesztésekre vonatkozóan, – szeptember 30-i határidőhöz kötötte ezeknek a támogatásoknak, fejlesztéseknek a megvalósíthatóságát. A járványügyi helyzet tetőzte tulajdonképpen ezt az alaphelyzetet.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares