Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a fiatal nő ellen, aki 3 éven át, közel másfél millió forint összegű családi támogatást vett igénybe jogosulatlanul – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottnak 2017. januárjában gyermeke született, ezért a nő a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz családi pótlék, illetve gyermekgondozást segítő ellátás folyósítása érdekében kérelmet nyújtott be. Lakcímeként a nyomtatványon egy ruzsai ingatlant tüntetett fel. A kérelem alapján a hatóság havi 25.650 forint gyermekgondozást segítő ellátást, illetve havi 13.700 forint családi pótlékot állapított meg, és az ellátásokat 2017. április 01. napjától kezdve 2020. januárjáig folyósította.

A vádlott a valóságban nem lakott a kérelmében megjelölt ruzsai lakcímen. A nő életvitelszerűen Romániában élt, így a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében nem volt jogosult sem gyermekgondozást segítő ellátásra, sem családi pótlékra.

A nő a jogosulatlanul igénybe vett támogatással összesen 1.329.350 forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek, amely nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottal szemben nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares