Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az identitások megbontását pedig már az óvodákba is be akarják vinni, ennek megálljt kell parancsolni. (Fotó: Grezsa István Facebook oldala)

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye területén magyar állami támogatással felépített első két új óvodát avatták fel pénteken. A szentjobbi és a kárásztelki óvoda avatásán részt vett Böcskei László megyéspüspök és Grezsa István, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért is felelős miniszteri biztos.

Az MTI beszámolója szerint Grezsa kifejtette: Kárásztelket is különleges helynek tartja, hiszen a reformáció idején Szilágyságban csak két település, Szilágysomlyó és Kárásztelek őrizte meg katolikus identitását.

Éppen ezért az identitások kérdésére épített üzenettel érkezett az ottani óvodaavatásra. Az identitáshoz való ragaszkodást az teszi fontossá, hogy a nyugat-európai liberális szemlélet nemcsak a nemzeti identitást, hanem a vallási, családi, nemi identitást is megkérdőjelezi, és az identitások megbontását már az óvodákba is be kívánja vinni. Szerinte ennek megálljt kell parancsolni.

Szentjobbon egyébként hatvan férőhelyes három csoportos, Kárásztelkén pedig 52 férőhelyes két csoportos katolikus óvodát építettek. Mindkét létesítményt megközelítőleg 130 millió forinttal támogatta a magyar állam. Hozzátette: a nagyváradi püspökség területén kilenc helyszínen vállaltak óvodaépítést több mint egymilliárd forintos forrással.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares