Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Wolfgang Reitzle, a Continental AG járműipari technológiai konszern felügyelőbizottsági elnöke a ,,The Pioneer” hírportálnak adott nyilatkozatot. Szerinte ,,a politika a belsőégésű motorok szapulásával tönkre teszi azt az autóipart, amely a megtermelt hozzáadott érték 99 százalékát belsőégésű motoros járművekkel állítja elő.”

Szerint a ,,gyártókat és a felhasználókat is a belsőégésű motorok szapulásával hajszolják bele a még egyáltalán nem piacérett elektromos mobilitásba”, hozzátette, hogy ,,emiatt kell aztán nekünk üzemeket bezárnunk és alkalmazottakat elbocsátanunk”.

A dpa hírügynökség idézte egyúttal Alsó-Szászország tartomány miniszterelnökét is, aki visszautasította Wolfgang Reitzle állításait. ,,Az autóipar a beszállítóival együtt túl későn reagált az ágazat strukturális váltására” – jelentette ki Stephan Weil a Continental AG központjának otthont adó Hannoverben. “Az ágazat kétségtelenül bajban van” – jegyezte meg. ,,Különösen az autóiparnak beszállító kis- és középvállalatok fennmaradása került veszélybe”. Leszögezte egyúttal, hogy meggyőződése szerint ,,fel kell hagyni a belsőégésű motorokkal és át kell állni az elektromos mobilitásra”.

A Continental AG, a világ második legnagyobb autóipari beszállítója világszerte mintegy 30 ezer alkalmazott elbocsátását is magában foglaló strukturális átalakítási tervet jelentett be. A konszern alkalmazottainak száma 2019 végén 245 ezer volt. A 30 ezres elbocsátásból 13 ezer lesz németországi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá