Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese szerint az 5%-os fideszes győzelemhez az is kellett, hogy a Jobbikot lehúzzák a szavazólapról, kellett legalább ötször annyi kampányköltség, kellett a közmédia és bizony kellett a szavazatvásárlás, a krumpli és a buszoztatás.

Az ellenzék ott van a pályán: Tény, hogy mindig jobb nyerni, mint kikapni. Tény, hogy a választás első helyezettje szerez mandátumot, a második pedig nem. De ha – valószínűleg a politika iránti érdeklődésünknél fogva – kicsit mélyebben szeretnénk a folyamatok mögé látni, akkor a tegnapi választás tanulsága levonható.

– írta Gyöngyösi, majd kifejtette, hogy 2018-ban 20% különbséggel nyert a Fidesz a második helyezett előtt, most pedig egy nyílt végű küzdelmet láttunk, ahol 5%-al maradt csak le az ellenzék. Egy ilyen eredménnyel egy nagyobb részvételi arányú, országos választáson pedig, ahol a kormányváltás a tét, el lehet söpörni a Fideszt.

A Borsod megyei időközi választás tanulságai Az ellenzék ott van a pályán: Tény, hogy mindig jobb nyerni, mint kikapni….

Közzétette: Gyöngyösi Márton – 2020. október 12., hétfő

A Fidesz mindent bevetett és be is fog vetni: Igen, nyílt kimenetelű meccset játszottunk és szoros eredményt értünk el, ami akkor is megsüvegelendő volna, ha ez a választás egy hagyományos nyugati demokráciában történt volna. Csakhogy ez a választás nem egy nyugati demokráciában történt, hanem Lukasenka barátjának országában

– vonta le a tanulságot Gyöngyösi. Felhívta rá a figyelmet, hogy a kormánypárt adminisztratív eszközökkel beavatkozott a választás menetébe, pontosan úgy, ahogy Belaruszban, meg ázsiai diktatúrákban szokás. Ennek dacára az ellenzéki pártok felvették a kesztyűt és kiálltak küzdeni úgy, hogy a közmédia végig elfogult volt, folyamatos rágalomhadjárattal kellett megküzdeniük, az anyagi forrásaik a töredékét tették ki a kormánypárténak és végig tiszta módszerekkel játszottak.

Gyöngyösi pozitívan áll a 2022-es választáshoz, de az ellenzéki összefogásnak készülnie kell rá, hogy a kormánypárt ennél is keményebb eszközökkel próbálja majd megtartani a kormányzást.

A mostani akadályokat az ellenzéki összefogás jól vette, de jól kell, hogy vegyük azt is, ami előttünk áll. Ne legyen kétségünk, a Fideszben is észrevették, hogy ott vagyunk a pályán és a legdurvább diktatórikus módszerektől sem fognak visszariadni, hogy levegyenek onnan.

– fűzte hozzá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares