Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Stummer János szerint ,,most még kesztyűs kézzel bánik majd vele Polt Péter és a Fidesz-maffia, de 2022-től börtön vár rá és az összes politikusbűnözőre is, akik tönkretették a hazánkat.” Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ügyében kedden kezdődött meg az érdemi tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken.

,,Ezt a bilincset most csak így itthagyom Simonka György újkígyósi házának kapuján. A miheztartás végett” – fűzte hozzá bejegyzéséhez a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke.

Ezt a bilincset most csak így itthagyom Simonka György újkígyósi házának kapuján. A miheztartás végett. Lehet, hogy…

Közzétette: Stummer János – 2020. október 14., szerda

A januári előkészítő ülés után tegnap kezdődött meg az érdemi tárgyalás Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ügyében, aki minden terhére rótt bűncselekményt tagad.

Simonka a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárás harmadrendű vádlottja – a 24.hu tudósítása szerint – fenntartotta a nyomozati szakban tett vallomását, amelyet a bíróság olvasott fel. A tudósítás szerint arról beszélt, hogy semmilyen bűnszervezetet nem hoztak létre és arra semmilyen bizonyíték nincs. A tárgyaláson egyébként nem járult hozzá, hogy róla fényképfelvétel készüljön. Ezt a média nyomásával indokolta. Azt mondta a bíróságnak, hogy kérdésekre nem kíván válaszolni.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka és 32 társa ellen.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult – írta 2019 augusztusi közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares