Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Demokratikus Koalíció szerint a látványterv alapján nem illik a ,,makoveczi” környezetbe az épülő szálloda, először inkább a régi városházából kellene hotelt kialakítani. Hogy ennek nyomatékod adjanak, élőláncot szerveznek jövő hét szombatra. Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) szerint ,,Makó városvezetése nyitott a párbeszédre, a szállodával kapcsolatos aggályok megvitatására és szívesen fogadja az építő javaslatokat.”

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Hagymatikum előtt Mucsi Tamás, makói önkormányzati képviselő és Varju László, országgyűlési képviselő. Mucsi leszögezte: elkötelezettek abban, hogy fürdővárosunk fejlődjön, ugyanakkor ,,a makói lakosok többsége aggályát fejezte ki, hogy egy 20 méter magas monumentális szálloda épül a parkolók helyén”. Elárulta, Varju Lászlóval a polgármesternél jártak a sajtótájékoztató előtt, aki eddig számára nem ismert tervekről beszélt. Így például, hogy a régi városháza épületére találtak befektetőt és számos parkoló létesülne a fürdő körül.

Varju László az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnökeként fontosnak tartotta hogy tájékozódjon, felelős gondolkodással, megfelelő fejlesztések valósulnak-e meg. Úgy véli, a létrejövő társadalmi párbeszéd hozzájárulhat ahhoz, hogy az itt élők véleménye bekerüljön a tervezésbe.

Mucsi bejelentette, hogy október 24-én 10 órára élőláncot hirdettek meg, azért hogy a városvezetést arra sarkalják, gondolják át ezt a beruházást és az ellenzékkel beszéljék át újra a koncepciót.

A DK szerint az építkezésnek a következő sorrendet kellene követnie: a régi városházából legyen először hotel, valósuljon meg a fürdőbővítés és utána egy 120 férőhelyes, de nem 20 méter magas szálloda épüljön.

A találkozást követően tette közzé gondolatait Makó polgármestere. Farkas Éva közlése szerint ,,nem zárkózunk el a DK által támadott Hunguest Hoteltől sem, ahogyan más befektetőktől sem. Természetesen Makó városvezetése nyitott a párbeszédre, a szállodával kapcsolatos aggályok megvitatására és szívesen fogadja az építő javaslatokat. Olyan szállodát szeretnénk megvalósítani, ami mindenki megelégedésére szolgál.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares