Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhely, Pécs, Vác, Miskolc, Baja intézménye nem kapott támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma járásszékhely múzeumok szakmai támogatására kiírt pályázatán. Fideszes városok, így Makó, Kecskemét, Gyula, Székesfehérvár, Győr múzeumainak több millió forintot adtak.

Idén is 136 millió forintra pályázhattak a járásszékhely települési önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézményekben a megelőző állományvédelem modellértékű jó gyakorlatainak kialakítására és a raktári egységek állományvédelmi fejlesztésére.

A döntési lista szerint a makói intézmény nyílászárók cseréjére pályázott, a közel 5 millió forintos kérelemből 3 millió forintot hagytak jóvá. Nem volt ilyen szerencsés Hódmezővásárhely: polcrendszer kialakítására, gipszkartonozásra, led-lámpa és ventillár beszerzésére 5 millió forintot kértek, de nem ítéltek számukra semmilyen összeget.

A megyéből még a csongrádi könyvtár és múzeum pályázatott, a közel 5 milliós kérelemből ők is megkaptak 3 millió forintot.

Összesen 50 önkormányzat nyújtott be pályázatot, 9, kivétel nélkül nem fideszes város egy forintot sem kapott: Hódmezővásárhely, Cegléd, Salgótarján, Vác, Baja, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Budapest XVIII. kerület és Pécs.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá