Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Több makói iskolában, óvodában van koronavírussal fertőzött diák, dolgozó; az idősek otthonában mintát vettek egy időstől, de még nincs eredmény – derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtöki videós beszámolójából. A Kassai utcai óvodában 13 dolgozóból 7-en jelentettek lázas megbetegedést. (Kiemelt fotó: Google Maps)

Ahogy az elmúlt hónapok alatt, most is pontokba szedtük a polgármester legfontosabb kijelentéseit:

  • A város és a képviselő-testület ragaszkodik ahhoz, hogy a járványhelyzet után visszakerüljön az eredeti működésébe a makói kórház. A szülészet-nőgyógyászatról nem hangzott el konkrétum.
  • Jelenleg a térség tizenhat településén 35 hatósági karanténban lévő személy és 9 igazolt fertőzött van. Makón 17 fő van karanténban, ebből 5 igazolt fertőzött. Az elmúlt napokban nagyarányú megbetegedések voltak a városban, háziorvosnál jelentkeztek a betegek, egyelőre várják a teszt-eredményeket.
  • Nincsenek új szabályozások a városban.
  • A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonában egy idős betegtől vettek le mintát, nála is várják az eredményt.
  • Sok makói diáknál tapasztaltak megbetegedéseket, több esetben várják a teszt-eredményeket. A Kassai utcai óvodában 13 dolgozóból 7-en jelentettek lázas megbetegedést. A József Attila Gimnázium diákjai negatív tesztet produkáltak, a Juhász Gyula Gimnáziumban 1 diák van hatósági karanténban, az Almási utcai iskolában 1 tanulót teszteltek, a Hold utcai óvodában 1 óvónő tesztje lett pozitív.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares