Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Kedd délelőtt rövid testületi ülést tartottak, délután a lakosok véleményére figyeltek közmeghallgatás keretében Kiszomboron. A lakók leginkább az utak, járdák állapotára, azaz többéves problémákra hívták fel a figyelmet. Szirbik Imre polgármester a kampányt és a választási ígéreteket összegezve elmondta, hogy a falu döntésének értelmében ez a testület viszi végig a következő 4 évet.

Az ülésen egyhangúlag megszavazták, hogy Martonosi Szabolcs lakás- és építésügyi tanácsnok legyen. Gazsi Gábor javaslatára 100-al kevesebb, összesen 1.600 darab falinaptárat rendel az önkormányzat. Ebből nagyjából 1.500-at a kiszombori ingatlanokhoz juttatnak el ingyenesen, míg 100 darab a protokoll vendégek ajándéka lesz.

A délutáni közmeghallgatáson az egyik lakó kifejtette, hogy 1 évvel ezelőtt számtalan problémát jelzett az önkormányzatnak, amik megoldásában nem történt előrelépés. Ezek közé tartozik a MÁV és a Posta épületének, a Szegedi utcai járda állapota, a buszmegállók árnyékolása, parkolók a játszótérnél, a lebontásra ítélet víztorony helyzete, ülőpadok száma a községben, kerékpárút Ferencszállásra, temetőkerítés és az urna fal bővítése.

A következő hozzászóló szerint a Mező utca páratlan oldalán nem folyik el a víz, az Óbébai utcán az iskola előtt pedig rossz az út. Egy másik lakó szintén az utak, járdák, csapadékvíz elvezetők rossz állapotára hívta fel a figyelmet, egy hozzászóló szerint szépen csinálják az árkokat az Ady Endre utcán, de ott a járda sem jó, a gyerekek pedig az úton sétálnak.

Szirbik Imre polgármester elmondta: az Óbébai utca a Közút kezelésébe tartozik, kátyúzásra kaptak ígéretet. Az önkormányzati utak, járdák felújítását saját erőből nem, csak pályázati forrásból tudják megoldani, hiszen számításai szerint egy ház előtt kb. 1 millió forintba kerülne az új járda. Ezért 1,4 milliárd forintnyi tervet adtak be a megyei közgyűléshez fejlesztési forrásigényként – ezek között vannak a már említett felújítások és a kerékpárút is. Továbbá az első hozzászólónak írásban eljuttatják a további válaszokat.

Kérdésre válaszolva Gazsi Gábor elárulta, hogy a díszpolgárok emlékfáit novemberben pótolják és kettő újat is ültetnek.

Az egyik lakos arra panaszkodott, hogy a Nagyszentmiklósi utcán, a két egymással szemben lévő söröző vendégei már a járdát is elfoglalják. Szirbik hozzátette, hogy ez valóban szabálytalan, meg is fogják szüntetni, de majd a remélhetőleg jövőre hivatalba lépő új jegyzővel új rendeletet alkotnak. Az egyik kocsmának új tulajdonosa lesz, addig bízik benne, hogy tud vele beszélni a problémáról.

Az egyik kiszomborinak a buszmegálló előtt van a háza, elmondása szerint az ablaka előtt dohányoznak és bemegy a füst. Szekeres Krisztián alpolgármester azt javasolta, hogy tiltó táblát nem, de egy kérésről szóló feliratot kihelyezhet a házára.

Valaki azt kérdezte, lesz-e cukrászda Kiszomboron, hiszen nemrégiben turisták érdeklődtek tőle, hova tudnak beülni, de kénytelen voltak lemondani erről. Az egyik lakos úgy tudja, a már említett söröző új tulajdonosa szeretne majd süteményt és fagylaltot is árulni.

A közmeghallgatás végéhez közeledve a polgármester a választási kampány és az ígéretek kapcsán elmondta: nem fog lemondani és reméli, hogy az egészsége is engedi majd. A falu így döntött, így ez a testület viszi majd végig a ciklust.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares