Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk viselése – közölte az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője.

Közölte, a kormány döntése értelmében azt

kizárólag az étel vagy ital elfogyasztásának idejére lehet levenni.

Az üzemeltető felelőssége ennek betartatása – mondta Kiss, aki rámutatott, az ellenőrzést a rendőrség is végezheti, és intézkedhet is, ami a szabály megszegése esetén a szórakozóhely vagy vendéglátó egység bezáratását is jelentheti.

A közelgő mindenszentek ünnepével és halottak napjával kapcsolatba Kiss Róbert arra hívta fel a megemlékezők, temetőbe igyekvők figyelmét, hogy a tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken is viselni kell a maszkot.

Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ismertette,

a gyermekek részére szánt influenza elleni oltóanyagokat csütörtökön és pénteken szállítják ki a kormányhivatalokhoz,

a háziorvosok innen tudják igényelni. Kérte a szülőket, jelezzék igényüket az oltásra.

Leszögezte, az influenza elleni oltás együtt adható más, kötelező védőoltással. Utána előfordulhatnak oltási reakciók (duzzanat, fájdalom, láz), de ezek önmaguktól oldódnak fel.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares