Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Takarék csoport, az MKB Bank Nyrt. és a Budapest Bank csoport tulajdonosai a korábbi szándéknyilatkozatukat megerősítve pénteken befektetési és szindikátusi szerződést írtak alá, valamint döntöttek arról, hogy apportálják banki részesedésüket a közös holdingtársaságba.

E lépés azt jelenti, hogy hamarosan Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jön létre, amelynek konszolidált értéke meghaladja a 740 milliárd forintot. Az új bankcsoportban a Magyar Állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 30,35 százalék, az MKB tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB tulajdonosai pedig 37,69 százalék erejéig lesznek tulajdonosok. 

Az új alakulat nemcsak belföldön szeretne vezető szerepre törni, de tőkerejénél fogva a külföldi terjeszkedés is tervei között szerepel.

A Társaság igazgatósági elnöke Barna Zsolt, vezérigazgatója Vida József lesz, akik közösen irányítják majd a stratégiai tervezési munkákat. Az igazgatóság további tagjai: Balog Ádám, Lélfai Koppány és Tajthy Attila.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares