Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ma nulla órától kijárási korlátozás lépett életbe – emlékeztetett Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a rendőrségi intézkedések során

minden rendelkezésre álló körülményt vizsgálnak,

szabálytalanság esetén figyelmeztetést alkalmaznak, helyszíni bírságot szabnak ki vagy szabálysértési feljelentést tesznek.

Arról is tájékoztatott, a rendőri intézkedések statisztikáit mostantól táblázatos formában közzéteszik a központi tájékoztatási honlapon is.

Gál közölte, célirányos ellenőrzéseket is végeznek a szabályok betartatása érdekében, így csoportképző helyeken, például

tereken, éjszaka is nyitva tartó üzletek közelében is

ellenőrzik a bevezetett intézkedések betartását.

Ismertette, szerdán a rendőrség kereskedelmi hatósági jogkörben eljárva kettő kereskedelmi egységet részesített figyelmeztetésben, három számára szabott ki bírságot, kettőt pedig bezártak 3-3 napra. Konkrétan egy XVII. ker pékségben az eladó nem viselt maszkot és a rendőrségi intézkedés során sem ismerte el a szabályszegést. A Csongrád-Csanád megyei Sándorfalva italboltjában a pultos nem viselt maszkot, az egyik rendelni kívánó vendég pedig, aki sem ételt, sem italt nem fogyasztott, az állára húzva viselte a maszkot. Az üzletek bezárása mellett mindkét esetben a szabályszegőket feljelentették, illetve helyszíni bírsággal sújtották.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a reggeli adatok ismertetése után arról tájékoztatott, az elhunytaknak mindössze 6 százaléka olyan áldozat, akinek nem volt kísérőbetegsége, a halottkém vagy patológus a koronavírus-fertőzést találta haláloknak.

Újságírói kérdésre azt is közölte,

az összes, csaknem 95 ezer hazai megbetegedettnek mindössze 3,3 százaléka egészségügyi dolgozó,

az európai átlag pedig 5 és 15 százalék között mozog.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares