Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

444.hu egy olvasójára hivatkozva azt írja, a Szegedi Tudományegyetem levelet küldött a hallgatóinak, melyben arra kérik őket, jelentkezzenek önként az Országos Mentőszolgálatnál, és segítsenek a tesztelésben.

A levélben többek között az olvasható, hogy

,,a COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük.”

Majd azzal folytatódik, hogy ,,a Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatók jelentkezését várja a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására a következő feladatokra:

– gépjárművezetés (B kategória)
– űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés
– szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés.”

A felhívásra a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jelentkezhet, tehát nem csak az orvostanhallgatók. Az egyetem az önkéntességért cserébe rugalmasságot ígér a tanulmányaik során, és az órákról való hiányzások is igazoltnak számítanak.

A levél végül ezzel zárul:

„A jelentkezés önkéntes, ugyanakkor kérjük, fontolják meg, hogy valamennyiünk egészségének megőrzése érdekében mekkora jelentőséggel bír, ha a Szegedi Tudományegyetem hallgatói minél nagyobb számban vesznek rész a védekezésben.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares