Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A Jobbik egy meglehetősen kemény hangvételű közleményben reagált Orbán Viktor miniszterelnök mai rádióinterjújára.

A párt szerint a kormányfő egészen félelmetes szintet lépett az önigazolásokban, mindezt éppen azon a napon, amikor a hivatalos jelentésekben a napi halálozások száma meghaladta a 100 főt.

Szerinte a jelenlegi helyzet „érdekes”, szerintünk viszont tragikus

– írta a Jobbik.

Felidézték, decemberre időzítette az egészségügy teljesítőképességének határát Orbán Viktor; 

,,mintha nem ebben az országban élne, mintha nem tudná, hogy ezt a határt már rég túllépte az ország. Persze alapos a gyanú, hogy pontosan tud mindent, de szándékosan manipulálja az embereket”.

A közleményben felvetik azt is, hogy miként lehet emberszeretetről, keresztény kultúráról értekezni, és műtétek elhalasztását bejelenteni egy mondatban, ,,azt épeszű ember felfogni sem tudja, ha nem a fideszes gátlástalanság világában szocializálódott”. Szerintük Orbán környezetében nyilvánvalóan fel sem tűnik már ez a súlyos ellentmondás, ahogy az sem, hogy miközben a kormány szerint van elég hely, szakember a kórházakban a covidos betegek ellátására, a valóság erre rendre rácáfol: fogynak az orvosok, a szakápolók, telítődnek a kórházak – káosz van.

“Orbán – miközben napról napra egyre több honfitársunk hal meg – a pillanatnyi helyzetet „érdekesnek” nevezi, mondván, őt a jövő érdekli, hogy az egészségügyi rendszer mikor ér el a teljesítőképessége határára. Azonban egy pillanatig se higgyünk a szemfényvesztésnek: őt kizárólag a hatalma megtartása érdekli! Egyszerűen retteg a bukástól, a kamu-konzultáció mögé bújva tovább menekül a felelősség elől. Ujjal mutogat az emberekre: Ti akartátok! Miközben minden az ő döntése – ezért leplezik tudatosan a járvány okozta katasztrófahelyzetet”

– hangsúlyozták.

„Már csak a téli szünetig kell kibírni”

– idézik Orbánt, emlékeztetve, hogy

a miniszterelnök szerint az észszerűség határán belül van, hogy a kiszolgáltatott pedagógusok rettegnek, sorra kerülnek intenzív osztályra, hatan közülük pedig már el is hunytak.

,,Azonban ne legyenek kétségeink: hasonló empátiával szemlél minden, családjáért és jövőjéért aggódó magyart az ilyenkor is jóízűt libernyákozó, ex-liberális internacionálé alelnök Orbán Viktor”

– szögezték le. 

A Jobbik arra is emlékeztetett, hogy Orbán Viktor szerint „ha jó szél fúj, jó szerencse van, és az Isten is megsegít, s megérkezik a vakcina, akkor sikerülhet kezelni a járványhelyzetet”.

A párt szerint tehát a magyar kormányfő, a nagy nemzeti államférfi a szerencsében bízik, meg a széljárásban.

,,Szerintünk meg egy felelős (!) kormány kell, egy felelős (!) miniszterelnökkel az élén, amely nem csak hazudozni tud, meg maszatolni, hanem képes kezelni a válságot. Orbán Viktor és kormánya megbukott válságkezelésből! Sajnos, mára már naponta több tucat honfitársunk élete bizonyítja, hogy ez a kormány nem készült fel semennyire a senkit sem meglepetésként érő második hullámra. Orbánék eljátszották a nagymenőt, de valójában kistáskák!

Ráadásul az is nyilvánvaló, hogy Orbánék azért halasztják, ameddig csak tudják a szigorításokat, vagyis a valós válságkezelést, mert más európai országok kormányaival szemben, ők már a felkészülés helyett azon mesterkedtek, hogy hogyan lapátolják ki a válságkezelés finanszírozására és az emberek valós megsegítésére felcímkézett százmilliárdokat” – fogalmazott az ellenzéki párt.

Isten bocsássa meg önnek, miniszterelnök “úr” – legfeljebb ebben bízhat!

– írják, hozzátéve: a Jobbik szerint sem a népszerűség, sem a hatalom nem lehet fontosabb az emberi életnél.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá