Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Erre még rátehet egy lapáttal az ünnepek előtti roham is. (Kiemelt fotó: Fotó: Stephen Chernin / Getty Images Hungary)

Mint az ismert, Orbán Viktor hétfői bejelentése szerint csak a létfontosságú cikkeket árusító boltok lehetnek nyitva, de azok is csak 19 óráig, így betartható a 20 órától életbe lépő kijárási korlátozás. Ezáltal a boltok már most szerdán rövidebb nyitvatartási idővel működnek.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, Vámos Görgy a Pénzcentrum megkeresésére a bejelentett intézkedéssel kapcsolatban a következőt mondta:

„A mérvadó mindig az, ami a Magyar Közlönyben megjelenik jogszabály formájában. Ugyanakkor a bejelentés egyértelmű, a boltoknak 19 órakor be kell zárniuk, ezen vitatni való nincs. Semmiféle esélylatolgatásba nem tudunk azonban egyelőre belemenni, és nem is lenne etikus. Tehát

sem a forgalomra vonatkozóan, sem a boltokban esetlegesen megnövekvő vásárlói létszám alakulására vonatkozóan nem kívánunk előrejelzéseket tenni. Mindehhez meg kell várnunk az első értelmezhető tapasztalatokat.”

A portál viszont iparági forrásokból úgy értesült, hogy a vásárlási szokások és az ünnepek közeledtével megnövekvő forgalom miatt az üzletekben tumultus alakulhat ki.

Hamarosan kezdődnek a hagyományosan novemberben tartott ,,Black Friday” akciók is, ami az online kereskedelem terjedése ellenére még mindig nagyon sok embert szoktak vonzani a nagyobb üzletláncok boltjaiba.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares