Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Csányi Sándor elnök bejelentette, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait, így csak az első és másodosztályú focibajnokság folytatódik. Megnéztük, ez hogyan érinti a makói térség csapatait, ki hogyan szerepelt eddig.

A Makó FC 10 lejátszott bajnoki után veretlenül, 60 gólt szerezve és csak 1-et kapva vezeti a megye I-es tabellát. A csapatnak már a múlt heti találkozója is elmaradt, hiszen koronavírus jelent meg a Szeged 2011-nél. Így legutóbb október 31-én játszottak tétmérkőzést. A makóiak kedd délelőtt azt közölték oldalukon, hogy ma még tartanak egy edzést, a folytatásról pedig beszámolnak, ha kiderülnek a szabályozások részletei.

Az Apátfalva SC is ebben az osztályban szerepel, a lehetséges folytatást a nyolcadik helyről várják. Öt győzelem mellett kétszer játszottak döntetlent és háromszor hagyták el vesztesen a pályát. Ebből az egyik most szombaton volt, Tiszaszigeten kaptak ki.

A megye II-ben vitézkedik a makóiak második számú együttese. A Makó II. az ötödik helyen áll, 11 találkozó után pedig hétszer örülhettek győzelemnek. Múlt héten 5-1-re elverték a Nagymágocsot, előtte gólzáporos találkozón (6-4) tartották itthon a 3 pontot a Mártély ellen.

A Földeák TC ugyanitt utolsó előtti. Az első forduló sikere és a második játéknap döntetlenje után sorozatban kilencszer kaptak ki. Legutóbb november elsején léptek pályára és 6-0-ás vereséget szenvedtek a Tömörkénytől.

A megye III-ban harmadik a Csanádpalota FC. Bár október 31-én pont nélkül jöttek haza Zsombóról, előtte nyolcszor nem kaptak ki. Ezek között van egy 6-1 a Szegedi Pázsit ellen, 7-2 Öttömösön és egy 6-1 otthon a Kistelek ellen. Kedd reggel Facebook oldalukon kifejtették, márciusban vége lett a 2019/2020-as idénynek, remélik, hogy az új idény végigmegy és tavasszal pótolni tudják az elmaradt találkozókat.

A megye IV Tisza-Maros csoportjában második a Maros-menti UFC (DUOCOR Ipari Bt.). Tegnap közösségi oldalukon tájékoztattak, hogy mint kiderült, lejátszották az utolsó őszi mérkőzésüket. A papírforma szerint 8-0-ra győztek a Maroslele ellen hazai pályán. Az utolsó idei mérkőzésük elmarad a Szőreg ellen, pedig csak ők állnak előttük, igazi rangadót rendeztek volna november 15-én.

Ebben az osztályban játszik a Pitvaros KSK, a Nagylak FC és a Maroslele SE. Előbbiek a harmadik és a negyedik helyen állnak. A pitvarosiak sorozatban hatszor győztek, volt köztük egy 6-2 (Maroslele), 3-1 (Nagylak) és egy 4-1 (UTC) is. A megye IV-ben az utolsó őszi fordulót nem tudják lejátszani most a szabályozások miatt. A nagylakiak vegyes eredményeket értek el az ősszel. Döntetlent játszottak a MUFC-al idegenben, de kikaptak az UTC vendégeként és Pitvaroson is, hazai pályán azonban mindig nyerni tudtak. A marosleleieknek nem sok sikerélménye volt a szezonban. A Nagylak (1-5), az UTC (0-4), a Gyálarét (0-4), a Pitvaros (2-6), a Szőreg (0-13) és a MUFC (0-8) is átgázolt rajtuk. Egyetlen egy pontjukat Kübekházán szerezték (2-2).

Az NB3 közép csoportjában 17 forduló után a Hódmezővásárhelyi FC a tizenhatodik helyen áll, a Szegedi VSE kieső helyen tartózkodik, tizenkilencedikek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares