Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A közmédiától kiszivárgott hangfelvételek is alátámasztják azt, amit évek óta érzékel mindenki, aki véletlenül vagy merő mazochizmusból az M1-re kapcsol. Nevezetesen, minden hírnek olyan narratívában kell szerepelnie, ami kizárólag a Fidesz érdekeinek felel meg – tette közzé a Szabad Európa.

Az európai parlamenti választási kampányból, 2019 márciusából, egy értekezletről kiszivárgott felvételeken először az a Bende Balázs külpolitikai „újságíró” beszél, aki a közmédia külügyi kabinetének vezetője. Nem mellesleg: róla is kiderült, hogy ugyanúgy Soros-ösztöndíjjal utazott az Egyesült Államokba, mint például Szijjártó Péter külügyminiszter.

A korábbi köztévések arról is beszámoltak a Szabad Európának, hogy a Bende nevű bértollnok az értekezletek előtt begyűjtötte a mobiltelefonokat és azokat bevitték Németh Zsolt MTVA-hírigazgató irodájába. Ám az értekezletről egy felvétel mégis a portál birtokába került, amelyről kiderül – mint Bende fogalmaz –, hogy

ebben az intézményben… ööö… nem az ellenzéki összefogást támogatják.

(Azaz, hogy mindenki értse, a Fidesz a preferált párt.) Majd arra utal Bende, hogy nemhogy a Fideszétől eltérő vélemény nem jelenhet meg a – nemcsak a fideszes – adófizetők pénzéből fenntartott köztévén, de aki nem hajlandó így „dolgozni”, annak nincs helye a propagandacsatornánál. Így fogalmaz:

az intézmény, ha támogatja, az azt jelenti, hogy ennek megfelelően dolgozunk mindannyian. Nincs kérdés. A jövőben olyan kérdés sincsen, hogy milyen anyagot szeretnék kérni. Olyan kérdés sincsen, hogy hogyan kell megírni az anyagot. Aki nem is tudja, az is elmehet haza, és nem is kell többet jöjjön.

A beszéd részletei (kiegészülve Németh Zsolt manipulációs technikai iránymutatásával) az alábbi felvételeken hallgathatók meg:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá