Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A KESMA-hoz tartozó Bors elég megdöbbentő címlappal jelentkezett pénteken. A ,,sztárok jósnője, Gazsi Gizi” ugyanis azt közölte, hogy a ,,piros fonal megvéd a vírustól”. Gazsi Gizi ,,a maszkos védekezés mellett a piros fonal erejében hisz” – tudhatjuk meg a címlapról, és erről még egy fotót is mellékelnek. (Kiemelt fotó: Alfahír)

Fotó: Alfahír

Stummer János ezzel kapcsolatban közölte, a BTK 337. § (2) így fogalmaz: 

“Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A Bors szerinte felelőtlen, ostoba, szenzációhajhász és az embereket megtévesztő címlapja miatt

rémhírterjesztés miatt büntető feljelentést tesz.

“Az újság szerkesztői pontosan tudták, hogy a címlapon kijelentő módban olvasható mondat egyértelműen hazugság, amely alkalmas lehet a tájékozatlanabb emberek életének veszélyeztetésére, mégis leközölték. Nem szabad ilyennek megtörténnie, a sajtó felelőssége különösen is nagy, ha egyesek nem tudnak vele bánni ezzel a felelősséggel, viselniük kell annak következményét”

– hangsúlyozta.

A politikus ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy kedd óta rendkívüli jogrend van, és

“rendkívüli jogrendben bűncselekmény rémhíreket terjeszteni, Orbán KESMA-pletykalapjának mai címoldala pedig egyértelműen kimeríti ezt a tényállást”

– fogalmaz az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke.

RÉMHÍRTERJESZTÉSÉRT JELENTEM FEL ORBÁN PLETYKALAPJÁT – Miniszterelnökék kedd óta rendkívüli jogrendben kormányoznak….

Közzétette: Stummer János – 2020. november 13., péntek

Hangsúlyozza, a lap kuruzslót nyilatkoztat, aztán kijelentő módban közli, hogy a piros fonal megvéd a járványtól.

“Nos, kedves kormánypártok, ha kellett az a felhatalmazás, tessék most is vasszigorral eljárni. Ne csak a kisembernek járjon a büntetés, ha vét a szabályok ellen. Járjon az a haveroknak is.

A pletykalapotok ugyanis az eredményes védekezést akadályozza ezzel a butasággal. Ezért három évig terjedő szabadságvesztés jár, ugye. Ott van benne a büntető-törvénykönyvben, ti fogadtátok el.

Ehhez most nem kell se gépfegyver, se fürkész. Csak némi következetesség. Lássuk akkor” – fűzte hozzá Stummer János.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá