Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Legyünk jogkövetőek, hordjunk maszkot, ha ez a szabály. Viszont nem tartom indokoltnak, hogy például valaki reggel 6-kor a Magyar utcáról elindulva a buszmegálló felé, az üres utcán maszkban sétáljon – fejtette ki csütörtök esti élő videójában Mucsi Tamás önkormányzati képviselő.

Kifejtette a maszkviselés fontosságát, úgy véli, valamelyest megvéd, viszont a munkája miatt tudja, hogy nem egyszerű a folyamatos viselése. Ismertette, hogy komoly viták vannak a városban a közterületi maszkhasználatról. Azt kérte, legyünk jogkövetőek, használjuk, de németországi ismerősei azt mondták neki: ott akkor kötelező, ha nem tartható a másfél méteres távolság.

,,Feltételezem a makóiakról, ha így szabályozták volna, akkor betartanák. Sajnos ehhez nem volt bátorság Makón. Nem tartom indokoltnak, hogy például valaki reggel 6-kor a Magyar utcáról elindulva a buszmegálló felé, az üres utcán maszkban sétáljon. A fideszes városvezetés Makón semmit nem tud, mint ,,majmolni” a kormányzatot, mindenre bólogatnak”

– fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Szerinte, ha már előírták a kültéri maszkviselést a városban, akkor biztosítani kellene hozzá maszkot is. A tavasszal adottakból, ha valaki rendszeresen használta és kimosta, nem sok maradhatott – vélekedett. Meglátása szerint maszk osztó állomásokra lenne szükség, ahol akár lakcím kártyával, vagy Makó Kártyával kapnának maszkot a helyiek.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Makó környékén lévő települések közül csak Békéscsabán (58 ezer lakos) és Szegeden (161 ezer lakos) kötelező a város teljes területén a szájmaszk. Városunkban ezt annyival módosították, hogy egyéni kerékpározáshoz nem kell hordani.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá