Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az operatív törzs pénteki online tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a rendezvények megtartására, illetve a vendéglátóüzletekre vonatkozó szabályokhoz kapcsolódó intézkedéseket. (Kiemelt fotó: koronavirus.gov.hu.)

18 fővel szemben intézkedtek a rendőrök, mert nem viselték a közterületen a maszkot. Tömegközlekedési eszközökön, kiskereskedelmi egységekben és egyéb zárt tereken is ellenőrizték a maszkhasználatot, hetven esetben intézkedtek.

A kijárási tilalom megszegése miatt 327 esetben intézkedtek. A kijárási tilalom alól mentesülést jelent a munkavégzés, de ehhez szükséges a munkáltató igazolása. Az igazolást az ellenőrzéskor át kell adni a rendőrnek. A munkáltató meg kell jelölje, hogy milyen célból szükséges munkavállalóinak a kijárási tilalom ideje alatt elhagyni az otthonaikat – húzta alá Kiss Róbert.

Kiemelten ellenőrzik a vendéglátó egységekre vonatkozó intézkedések betartását. Az elmúlt 24 órában három esetben kellett intézkednie a rendőröknek, mindhárom esetben bezáratták az szabályszegő egységeket.

Jelenleg 5437-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 3261-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást – tájékoztatott Kiss Róbert.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá