Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Gál Kristóf ORFK-szóvivő a november 13-ai Koronainfón számolt be arról, hogy előző este hackertámadás érte a Koronavírus.gov.hu portált, amely azonban már jól működik.

Bár nagy visszhangja nem volt a bejelentésnek, azt azért nem árt tudni, hogy a világ számos pontján használják ki az egészségügyi ellátórendszerek túlterheltségét rosszindulatú hackerek, hogy ellehetetlenítsék az egészségügyi ellátást.

Az Egyesült Államok és Németország mellett többek között Magyarországon is észleltek az egészségügy informatikai hálózatában rosszindulatú tevékenységet 

– erre már az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke hívta fel a figyelmet.

Stummer János ezért arról érdeklődött írásban Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy hány alkalommal támadták meg a magyar kórházak informatikai hálózatait, milyen károkat okoztak ezek a támadások, s milyen kormányzati intézkedéseket vontak maguk után az egyes események.

A levélre november 16-án válaszolt Kontrát Károly, és három nappal az Operatív Törzs bejelentése után, láthatóan nem vette komolyan a kérdést. Az államtitkár mindössze ennyit írt:

“az egészségügy informatikai rendszereit érő kibertámadások esetén az érintett intézmények és az incidenskezelésben részt vevő szervek megteszik a szükséges intézkedéseket. Amennyiben a büntetőeljárás megindításának feltételei fennállnak, a Rendőrség nyomozó hatóságai nyomozást rendelnek el.”

Dehogy eddig hány alkalommal és milyen károkat okoztak ezek a támadások, arról egy szót sem ejtett a belügyi tárca. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares