Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Bővült azoknak a helyeknek a száma, ahol szájmaszkot kell hordani Hódmezővásárhelyen.

A vasúti- és a buszpályaudvar, a buszmegállók és a piac teljes területén kívül

  • nyitvatartási időben az üzletek és áruházak parkolóiban,
  • nyitvatartási időben az üzletek és áruházak bejáratától számított 10 méteres körzetben,
  • az iskolák, óvodák és bölcsődéktől számított 10 méteres körzetben, az intézmények nyitvatartási ideje alatt

kötelező a maszkviselés – derül ki az önkormányzat közléséből.

Dr. Mester János háziorvos, képviselő a vásárhelyi Operatív Stáb mai ülésén elmondta, hogy a textilmaszkokat mossuk, fertőtlenítsük gyakran, de lehetőleg használjunk sebészeti maszkokat. Dr. Berényi Károly gyermekorvos, alpolgármester – bár nem minden kollégától kap adatokat -, becslése szerint 100-130 fertőzött lehet a városban.

Múlt héten összesen 13 helyszíni bírságot kellett kiszabniuk Hódmezővásárhelyen. Egy áruházban úgy kellett intézkedniük, hogy egy lakos a biztonsági őr felszólítása ellenére sem akart maszkot viselni. A piacon mióta megszűnt az étel-ital fogyasztása mindenki szabályszerűen viseli a maszkot, akár vásárló, akár eladó.

A polgármesteri hivatalban minden a megszokott módon folyik, szeptembertől összesen 11 dolgozónak volt pozitív teszteredménye, eltérő időszakokban. Vagyis a zavartalan működés ebből a szempontból biztosított.

Ez a helyzet az óvodákban

A Pál utcai óvodában rendelt el az EMMI, november 20- 27 között rendkívüli szünetet, az óvodában megjelenő vírus miatt. Az Oldalkosár utca 4. szám alatti telephelyen lévő óvodában november 27-ig hosszabbították meg a rendkívüli szünetet, a Szabadság téri óvodában pedig november 25-ig. A Klauzál utcai óvodában is egy dolgozó pozitív, valamint több család is jelezte, hogy érintettek, itt még várják a minisztérium állásfoglalását. Az Oldalkosár utca 14. szám alatti telephelyen bár 2 dolgozó fertőzött, az óvodában nem rendeltek el rendkívüli szünetet, mert egyikük sem került közvetlen kapcsolatba a gyerekekkel. Az érintett óvodákban az önkormányzat hidegködös fertőtlenítést végzett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares