Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Tanács (melynek elnöke a miniszterelnök) vásárlási idősávot javasol a kormánynak (aminek Orbán Viktor a kormányfője) Novák Katalin bejelentésével (aki családügyekért felelős államtitkárként a Tanács alelnöke).

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai – jelentette be tegnap délelőtt Novák Katalin. Orbán Viktor nem sokkal később szintén erre hivatkozott, amikor aláírta az erről szóló döntést.

A hatályos jogszabály szerint az Idősek Tanácsának elnöke a miniszterelnök, akit akadályoztatása esetén a Tanács alelnöke helyettesít. Alelnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Ráadásul a Tanács 12 tagját a miniszterelnök kéri fel. Ilyen körülmények között biztos nem okozott gondot az egyeztetés és a javaslat meghozása.

Ugyannakkor látszik, hogy az érintetteket (megint) nem kérdezték meg. Rengeteg felháborodás hallható másokkal beszélgetve és olvasható az erről szóló cikkek alatt. Az idősáv szerint a 65 év alattiak hétköznap 9-11 és hétvégén 8-10 óra között ki vannak zárva a boltokból, gyógyszertárakból, míg a 65 év fölöttiek tulajdonképpen bármikor mehetnek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares