Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Jobbik elnöke pert nyert a közmédiával szemben. Az MTI-ben nem jelenhetett meg az erről szóló közlemény.

Még tavaly februárban tálalta szenzációként a pártszócsővé züllesztett m1 híradója Jakab Péterről, hogy a teljes zsidóságot bűnözőnek nevezte. Természetesen ilyen soha nem történt, ezért a Jobbik elnöke bíróságon vett elégtételt a hazugság terjesztőin. Több megnyert per után múlt héten a Duna Médiaszolgáltató Zrt. volt soron, és a bírósági ítélet esetükben sem lehetett más: elsőfokú döntésében a valótlanságokat terjesztő kormányzati propagandaterméket a Fővárosi Törvényszék jelentős összegű sérelemdíj, és a perköltség megfizetésére kötelezte Jakab Péter javára

– olvasható a Jobbik sajtóközleményében.

Az ellenzéki párt ezt megjelentette volna ezt az MTI-ben is, de az üzletszabályzat ezen pontjára hivatkozva visszadobták:

,,nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen”.

Azt is hozzáteszik, hogy az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni és ezért semmilyen felelősséggel nem tartoznak.

Nem ez volt az első eset, hogy a közmédia részeként működő és a magyar sajtót alapvető hírekkel ellátó Magyar Távirati Iroda (MTI) letiltotta a Jobbik közleményét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares