Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Még a parlament elé sem került a javaslat, azt már a Gazdasági bizottság levette a napirendről kedden. Stummer János, jobbikos parlamenti képviselő szerint ugyanakkor még nincs vége, mert még kétszer szavazhatnak róla, a Wenckheim-kastély szomszédságában lévő ingatlan pedig Simonka György érdekeltségébe került.

Mint arról beszámoltunk, a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyra másfél milliárd forint uniós és 1,7 milliárd forint nemzeti támogatást költhetnek el összesen. Az Ybl Miklós tervezte patinás épületegyüttes és a park felújítása a túl van a felén. A vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszter javaslata szerint az állam ingyenesen átadná a tulajdonjogot a szintén állami mintagazdaságnak, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek.

Szabadkígyós fideszes polgármestere, Balogh József csak a sajtóból tudta meg, hogy a felújítás után viheti a Ménesbirtok a kastélyt. Segítséget kérve levelet írt a térség parlamenti képviselőjének. A békés megyei származású, jobbikos parlamenti képviselő, Stummer János felajánlotta segítségét, de erre a polgármester nem tartott igényt. A jobbikos képviselő aláírásgyűjtésbe kezdett. Herczeg Tamás, a körzet fideszes képviselője is módosító indítványt nyújtott be a vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosítását célzó törvényjavaslathoz.

Stummer tegnap arról számolt be, hogy elvitte a bizottsági ülésre a 700 összegyűjtött aláírást. Ennek és Herczeg indítványának köszönhetően levették a napirendről.

Ugyanakkor a jobbikos képviselő ma felhívta rá a figyelmet: a kormánypártoknak a szavazásig még kettő alkalmuk lesz, hogy mégis benne tartsák a javaslatban a kastély mezőhegyesi átvételét. Először a Törvényalkotási bizottságban, aztán pedig a parlamenti szavazás előtt közvetlenül.

Tovább kiderítette, hogy a bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt Simonka György, a térség fideszes képviselőjének érdekeltségébe került a szabadkígyósi kastély bejáratánál álló egyik ingatlan.

,,A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 9 milliós kikiáltási árára hárman licitáltak, végül 14,5 millióért Simonka György Battonyán, Kunágotán és Csanádapácán is működő trafikos cége lett a befutó, amelynek kültagja most is a Simonka-per hatodrendű vádlottja, egyébként Simonka unokahúga” – írta Stummer.

A képviselő szerint ,,a kígyósi kastélymutyi szálai egyre messzebbre vezetnek, s mindenki jobban jár, ha a helyi polgárok tisztán láthatnak ebben a zavaros, mutyiszagú ügyben.”

SIMONKÁT IS BEENGEDTÉK A BÉKÉSI FIDESZESEK A KÍGYÓSI KASTÉLYMUTYIBA – Szeptember utolsó napjaiban így táblázták ki a…

Közzétette: Stummer János – 2020. november 25., szerda

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares