Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az eddig intézkedéseket tartja fenn a kormány, és ebben jövő hétig nem lesz változás. A héten induló célzott tesztelések eredményének függvényében dönt a kormány a további intézkedésekről – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Az elmúlt héten mérséklődött, konstansan 3000 és 5000 között volt az új esetszám, a csütörtöki kiugró adat pedig a hivatásrendek tömeges tesztelésének tudható be. A szociális dolgozóknál, az egészségügyieknél vagy a pedagógusoknál rögzített eredményeket a kormány várhatóan a hétvégén egységesen közli.

Az oltás önkéntes és ingyenes lesz – jelentette ki Gulyás. Elmondta, akormány célja továbbra is az, hogy mindenhonnan, ahonnan lehet, vakcinát kell szerezni. Hozzátette, Magyarországon csak olyan készítményt lehet majd használni, amelyet a magyar hatóság előzetesen ellenőrzött, jóváhagyott és nyilvántartásba vett.

A jelenlegi vírushelyzetben nincs szándékuk szigorítani az ünnepi időszakra. A kormány folyamatosan nyomon követi a vírushelyzetet, de még korai a decemberi végi állapotokra előrejelzést adni. A karácsonyi szigorítást firtató kérdésre Gulyás Gergely elmondta, hogy december 10-ig lehet majd egyértelmű álláspontot kialakítani a várható szabályokról az ünnepi időszakban.

Az iskolák négyötöde zavartalanul működik, míg az intézmények 3–4 százalékát kellett bezárni. Az iskolák mintegy ötödénél pedig egy–egy osztályban szünetel a tanulás. Mindez igazolja kormány döntését, hogy nincs szükség általánosan bevezetni a digitális oktatást és csak ott van erre szükség, ahol előfordulnak koronavírusos esetek.

A járvány megjelenése óta az egészségügyi dolgozók 2,6 százaléka, 5026 személy fertőződött meg és 15-en vesztették életüket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares