Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Már többen haltak meg Magyarországon koronavírusban, mint Kínában – ez látszik a hivatalos adatokból. Vasárnap 151-en hunytak el a betegségben itthon, az új fertőzöttek száma hétfőn pedig több mint ezerrel volt kevesebb, mint szombaton.

Az elhunytak száma a járvány kezdete óta Kínában 4743, míg nálunk 4823 beteg.

Magyarországon a pozitív tesztek aránya még sosem volt ilyen magas: több mint hatvankét százalék. Ugyanakkor nő a gyógyultak aránya és hétfőn 50 nap után most csökkent először az aktív esetek száma.

A tisztifőorvos abban bízik, hamarosan kiegyensúlyozottabb lesz a járványgörbe. Müller Cecília szerint az embereken múlik, hogyan alakul tovább a járvány.

A víruskutató szerint annyi a pozitív hír, hogy a gyorsulás üteme lassul. Nagyon magas a pozitivitási arány, ami azt mutatja, hogy még mindig túl kevés tesztet csinálnak nálunk – mondja Rusvai Miklós. Úgy véli, hogy a héten lehet a tetőzés, és utána tényleg csökken a járványgörbe.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá