Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ennek ellenére nem támogatják az újszülötteket, civil egyesületeket, vagy az időseket így az ünnepek előtt. Egyelőre nem ismert, mire szeretnék fordítani a tartalékot, a támogatások továbbra is felfüggesztés alatt állnak.

Az adható, önként vállalt önkormányzati támogatások továbbra is felfüggesztés alatt állnak. Csak az egészségügyhöz és a járványhelyzethez kapcsolódó támogatásokat tudják biztosítani. Kivétel a szociális helyzetre való támogatások, ezeket egyéni elbírálás alapján vizsgálják meg. A felfüggesztett támogatások valószínűleg így maradnak 2021 elején is. A lakhatási támogatásokat most nem pénzbeli, hanem természetbeni formában adják, egészen pontosan tüzifával – derült ki Farkas Éva Erzsébet csütörtök esti tájékoztatójából.

Polgármesteri jogkörével élve egy személyben elfogadta a költségvetési rendelet módosítását. A költségvetési táblázatok között megtalálhatjuk az általános tartalékok előirányzatait. Eszerint 599 millió forint az általános tartalék soron van, ez márciusban még 274 millió forint volt:

A polgármester bő egy hónappal ezelőtt számolt be arról, hogy likviditási tervet kellett készíteni és csak bizonyos költségvetési sorok felfüggesztésével biztosítható a város működése.

Mint az ismert, ezek közé tartozik többek között a sportegyesületek, civil szervezetek, nyugdíjas klubok önkormányzati támogatása, újszülötti- és beiskolázási támogatások.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares