Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Míg augusztusban 36 százalék volt a Fidesz támogatottsága a választókorú népesség körében, ez decemberre 30 százalékra olvadt – derült ki a Závecz Research december 1 és 8 között felvett közvélemény-kutatásából.

A felmérés szerint a Fidesz 45 százalékos a biztos pártválasztók csoportjában, a második helyen a DK áll, 19 százalékkal. A Momentum és a Jobbik ebben az elkötelezett szavazói körben szoros versenyben van, 10-10 százalékkal. Az MSZP 7 százalékos az aktív szavazók csoportjában, Kétfarkú Kutyapárt ezúttal 3 százalékot kapna, a Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd 2-2 százalékot.

Különösen jelentős a Fidesz-KDNP visszaesése a diplomások körében, ahol 46-ról 27 százalékra csökkent a támogatóik aránya. Budapesten és a megyeszékhelyeken is sokat veszítettek augusztus óta, előbbi csoportban 34-ről, utóbbiban 36-ról csökkent 23 százalékra a szavazótáboruk mérete. A fiatalok, a 30 év alattiak körében is meggyengült a kormánypárt pozíciója, itt a korábbi 33 helyett most 22 százalékos a támogatottságuk.

Az ezerfős adatfelvételt a Szájer-ügy kirobbanásának napjaiban végezték a felnőtt lakossága körében, így ebben a mérésben az ügy hatásai még aligha érzékelhetők.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares