Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Publicus Intézet által a Népszava megrendelésére készített felméréséből az derül ki, 4 százalékkal verné meg a Fideszt egy teljes ellenzéki összefogás, ha most vasárnap lennének a választások. Ráadásul a kutatás a novemberi választókedvet rögzíti, így a különbség még nagyobb is lehet, hiszen a Szájer-botrány hatása nem befolyásolta.

A népszerűségi grafikonból jól látszik, a járványhelyzet kezelésén – az ellenzéki retorika szerint félrekezelésén – mintegy 200 ezer támogatót vesztett a kormánypárt, írja a Népszava. A mutató tartogat még egy fontos üzenetet is: teljes összefogás nélkül elillan a győzelem reménye.

Az összellenzéki tábor egyébként 33 százalékos – ez körülbelül 2,64 millió embert jelent – a hatalom 2,32 millió szimpatizánst számlál.

Ha a Fidesz javítani szeretné pozícióit, mintegy 1,7 millió, politikailag aktív, de stabil pártpreferenciával nem rendelkező bizonytalanra kellene fókuszálnia. Viszont ebbe a körbe tértek át a Fideszből kiábrándult diplomások, ami azt jelzi, a bűnbak-propaganda esetükben már nem működik. A bizonytalanok táborát gyarapíthatják a járványhelyzet miatt rosszabb körülmények között élő, korábban kormánypárti szavazók is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares