Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A polgármester tájékoztatása szerint a kórházban, a mentősöknél és néhány helyi nagyobb cégnél. Csütörtök esti online beszámolójában beszélt az egyeseket megosztó táncos videóról és arról is, hogy marad a városban a kötelező közterületi maszkviselés.

Pontokba szedtük a polgármester legfontosabb közléseit:

  • Idén utoljára tart ilyen tájékoztatót, kivéve ha a két ünnep között helyi döntést kell hozni a vírushelyzet miatt.
  • A Kálvin utcai óvodában négy csoportot zártak be a héten a dolgozók nagy arányú koronavírus fertőzöttsége miatt.
  • A makói kórházban, mentőszolgálatnál és egy-két nagyobb cégnél kisebb gócpontok alakultak ki. A megfelelő intézkedések megtörténtek, a mentősöknél katonai fertőtlenítést is végeztek.
  • 4 fő szegte meg a kijárási tilalmat, de közülük három fő nem makói volt. A maszkhasználat miatt 1 fő sértett szabályt. Makón érvényben van január 11-ig a kötelező közterületi maszkhasználat.
  • A táncos videóval kettős céljuk volt.Szerették volna szimbolizálni és megtestesíeni az összefogás erejét, reményteli, bátorító örömet sugározni. Másrészt a várost turisztika szempontból bemutatni. A polgármester szerint jó szívvel csatlakoztak hozzá az emberek.
  • Január 4-ig ügyeleti rend van az önkormányzatnál.
  • Az újszülöttek támogatását a hétfőn utalják át, a 250 érintett családnak 100-100 ezer forintot.
  • Január elsején 18 órától Best of Online Újévi Koncert lesz a Facebookon. Farkas Éva Erzsébet is itt mond újévi köszöntőt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares