Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Körös-Maros Nemzeti Park valamennyi tájegységén élnek hermelinek kis számban, de sehol sem gyakoriak, elterjedésük foltszerű. Az élőhelyi adottságok miatt legtöbbször a Kis-Sárrét és a Kardoskúti Fehértó részterületeken, illetve a Csanádi pusztákhoz tartozó Montág-pusztán találkozunk ezzel a rejtőzködő kisemlőssel – olvasható a nemzeti park honlapján.

Az elmúlt években minden fontosabb vizes élőhelyen, halastavakon, nagyobb mocsarakon, vizes élőhely-rekonstrukciókon előfordult egy-egy megfigyelés. Állományuk megőrzése szempontjából legfontosabb feladat a vizes élőhelyek védelme – hívja fel a figyelmet a Körös-Maros Nemzeti Park.

A hermelin vörhenyes-barnás nyári bundája hasonlít a menyétéhez, télen azonban fehér ruhát ölt. A magyarországi hermelinek átmenetet képeznek: egyes példányaik télen teljesen kifehérednek, mások megtartják barnás bundájukat, csak a hasuk alja fehér. Európa déli részén élő állományukra már nem jellemző az évszaktól függő bundaszínezet. Az viszont minden hermelinre jellemző, hogy a farka vége télen-nyáron fekete, ez alapján lehet könnyen megkülönböztetni a menyéttől.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares