Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült: október 26. és november 22. között 39%-os volt a többlethalálozás a megyében 2016-2019 átlagához képest. Az adatsort Karácsony Gergely tette közzé.

Budapest főpolgármestere arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a fővárosban fele akkora volt a járvány miatti halálozás, mint az ország egészében.

Szerinte ,,nem szabad hagynunk, hogy a halálozási statisztikák rideg adatokká váljanak“, de ,,éppen az áldozatok emléke és az életek mentése követeli meg tőlünk, hogy tisztán lássuk a járvány tényeit.”

A magyar statisztikai hivatal nem közli a halálesetek területi eloszlását, az európai statisztikai hivatal azonban igen. Ezekből kiderül, vannak olyan megyék, amelyekben a járvány tetőzésekor csaknem kétszer annyian haltak meg, mint az előző évek azonos időszakában, míg máshol, például Budapesten, ennek a töredékét látjuk.

Karácsony felteszi a kérdéseket: a kormány miért rejtegeti a területi adatokat, az egyes kórházak adatait és miért várják ezek után, hogy az emberek megbízzanak bennük?

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares