Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Augusztus elsejétől alapítványi fenntartásba kerülhet a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem is, tudta meg a Magyar Narancs, akiknek az információit a debreceni egyetem több vezető oktatója is megerősítette.

A Szegedi Tudományegyetemmel kapcsolatban a szegeder.hu úgy tudja, hogy Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja azzal a tájékoztatással kezdte az évet a dékáni kollégiumon, hogy kezdeményezhetik az egyetem magánalapítványba történő átszervezését, amit Rovó László rektor is támogatott.

A lap információi szerint Rovó azzal érvelt, hogy így lehetne nagyobb összegű fejlesztési forrásokat kapni az egyetemre, máskülönben az SZTE lemarad a többi hazai felsőoktatási intézménnyel folytatott versenyben.

A Narancs megkereste a Debreceni Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet a fenntartóváltással kapcsolatban, de egyelőre még nem kaptak választ. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá