Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nagyarányú volt a fertőzéstől elhunytak száma. Az ünnepek alatt mindössze tíz alkalommal kellett szankcionálni a szabályok megszegése miatt Makón – derült ki Farkas Éva Erzsébet csütörtöki tájékoztatójából.

Pontokba szedtük az elhangzottakat:

  • Decemberben sok volt a halálozás Makón, nagyarányú volt a fertőzéstől elhunytak száma.
  • Továbbra is érvényben vannak az eddigi szabályozások a városban, várják a kormány új bejelentéseit január 11-től.
  • A gondozottakat, gondozóházak dolgozóit jövő héten oltják be a vakcinával, hétfőtől a makói háziorvosok, kórházi dolgozók, mentősök is felvehetik az oltóanyagot.
  • A karácsonyi ünnepek időszakában fegyelmezett volt a makói lakosság. Szilveszterkor csak egy bejelentés volt, az is hangos zene miatt. Az ünnep alatt szankciót 10 esetben kellett alkalmazni Makón: maszkhasználat és a kijárási korlátozás megszegése miatt.
  • Január 4-én minden iskolai, óvodai, bölcsődei osztály, csoport el tudott indulni Makón. Hétfőtől (január 11.) a 11. és 12. évfolyamon rendes oktatás kezdődik országszerte.
  • 78 fő van karanténban a városban, hivatalosan 31 fő pozitív.
  • Az oktatási intézményekben 120 fő kérte a tesztelést és negatív eredmények születtek.
  • A jövő heti tájékoztatóján beszámol az idei tervekről, a város költségvetésének tervezéséről.

A polgármester beszélt arról is, hogy a magyar- és a makói ellenzék magatartása nem helyénvaló most – erről egy külön cikkben számoltunk be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá