Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Klubrádiónak Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy a miniszterelnök ,,háborút visel az ellenzéki vezetésű településekkel, de a következményekkel nem számol.”

A budapesti városvezető szerint az iparűzési adó felének elvétele kíméletlen helyzetbe hozhatja a nagyvárosokat. A kormány a 25 ezer fő alatti településeket kompenzálja, de a nagyobb települések esetén a kormánnyal kell megállapodni, ez pedig ahhoz vezethet, hogy bejön a ,,kegyelemkenyér” fogalma. 

,,A szakadék szélén van a fővárosi önkormányzat, de ha a kormány belelöki, akkor óhatatlanul magával rántja az egész magyar gazdaságot”

– emelte ki Karácsony Gergely, hozzátéve: a kompenzáció sem mérettől, sem politikai szimpátiától nem függhet. A főpolgármester szerint mindenkinek érdeke az, hogy Budapest működőképes maradjon.

Mint ismert, szerdán ül össze több szakszervezeti és munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselőiből álló Fővárosi Érdekegyeztető Tanács, csütörtökön pedig a kormánnyal egyeztetnek Budapest és az önkormányzati szövetségek vezetői, várhatóan az elvett pénzek kompenzációjáról. Jelenleg még az sem világos, hogy melyik vállalkozás élhet az adófelezés lehetőségével. 

Karácsony Gergely szerint a magyar kormány terve az uniós szabályokba ütközik, s úgy véli, ha egy kormány árt az önkormányzatoknak, akkor az nem méltó a bizalomra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá