Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Fidesz által kézivezérelt kormánypárti sajtó nagy részét tömörítő Mediaworks ismét kénytelen volt sajnálkozni a Jobbikról írt hazugságai miatt.

Persze, nem saját elhatározásból ismerték be azt, hogy nem mondtak igazat, a Fővárosi Törvényszék kötelezte erre a kiadót a Ripostban megjelent híresztelések miatt – persze, ezek a hazugságok ilyenkor automatikusan végigszaladnak az egész rendszeren, a kormányzati fake news visszaköszön a megyei és országos lapokban, majd pedig ezt fújják a kormánypári politikusok is.

  • Mindenesetre a Törvényszék egyrészt megállapította, hogy Mediaworks megsértette a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy ripost.hu internetes lapban 2018. március 31-én ,,Czeglédy a Jobbikot is pénzelte” címmel megjelent írásban valótlanul híresztelte, hogy Czeglédy Csaba korábban pénzt adott a Jobbiknak, illetve megállapodtak Czeglédy Csabával abban, hogy megbízásokért cserébe pénzzel segít jobbikos kampányokat.
  • De egy korábbi ügyben is ítélet született. A Törvényszék szerint hazudott a Ripost akkor is, amikor a ,,Csaltak a Jobbik kongresszuson. Az alapszervezetek 11 százalékát tüntették el, hogy ne győzhessen Toroczkai” címmel megjelent írásban valótlanul azt állították a Jobbikkal kapcsolatban, hogy csalás történt a 2018. május 12-i tisztújító kongresszuson, és az azt megelőző időszakban megszüntették az alapszervezeteik 11%-át, melyek a tisztújításon kizárólag Toroczkai László elnökjelöltet támogatták.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá