Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A görög kormány azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy uniós szinten vezessenek be egy oltási igazolást, amelynek birtokosa szabadon utazgathat a tagállamok között – írta a Politico egy belső levélre hivatkozva.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címezte a levelet, amelyben az áll, hogy a mozgásszabadság visszaszerzése „alapvető prioritás mindannyiunk számára”. Görögország ugyan nem teszi kötelezővé az oltást, de támogatja, hogy akit beoltottak, az szabadon utazhasson.

Mitsotakis hozzátette, az oltási igazolással nyerhető előnyök arra ösztönözhetik az embereket, hogy többen oltassák be magukat.

A görög kormányfő reményét fejezte ki, hogy idejekorán, már a január 21-i uniós csúcson téma lesz az oltási kiskönyv ötlete.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá