Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly márciusban a kialakítás alatt álló szegedi járványközpontból lopott – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 2020. március 22-ről 23-ra virradóra – kihasználva azt, hogy építőmunkások és egészségügyi dolgozók bevonásával a szegedi járványügyi központ kialakítása, költözése és felszerelése folyik – a főbejáraton keresztül bement a Szegedi Tudományegyetem telephelyére. A vádlott az infektológiai osztály egyik szobájából eltulajdonított egy számítógépet, a hozzá tartozó monitorral, billentyűzettel és egérrel együtt, mindösszesen 150 ezer forint értékben. A férfi ezt követően a számítógépet 5000 forintért eladta egy ismerősének.

A nyomozás során az ellopott értéktárgyak mintegy 130 ezer forintot kitevő része lefoglalással és a sértett részére történő kiadással megtérült.

A vádlott a bűncselekményt a veszélyhelyzet ideje alatt, a koronavírussal fertőzött betegek intenzív osztályos ellátását végző intézmény sérelmére követte el.

A vádlottat a járási ügyészség közveszély színhelyén elkövetett lopás bűntettével, míg vevőjét orgazdaság vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá