Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közös moszkvai online sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón arról beszélt, nem lehet kétséges, hogy a sikeres védekezés alapfeltétele az oltás, és ezért az elmúlt időszakban tárgyalásokat folytattak Oroszországgal. Magyar szakemberek ezen a héten megvizsgálhatták az orosz gyártási helyszínt is – emlékeztetett.

A miniszter szerint Magyarország naponta 10 milliárd forintot veszít a gazdasági korlátozások miatt.

Szijjártó Péter elmondta, az aláírt szerződés értelmében három ütemben kapunk vakcinákat, de pontos adatokat csak később, a mai nap folyamán fognak nyilvánosságra hozni.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei korábban már meggyőzőnek találták a koronavírus elleni orosz Szputnyik V vakcinát. Szentiványi Mátyás, a szervezet főigazgatója elmondta: az engedélyezés általában hosszú folyamat, de ezt most alig több mint két hónap alatt sikerült teljesíteni, ami hatalmas eredmény. Az OGYÉI a vizsgálatok lezárultával ideiglenes, Magyarország területén érvényes használatbavételi engedélyt adott ki az orosz vakcinára.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares