Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A József Attila Múzeum a kecskeméti Katona József Múzeum szeptemberben nyílt „Magyarország áldott emlékezetű királynéja” – Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlatára adta kölcsön.

A tárlat középpontjában Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya állt. Négy teremben mutatták be az ún. magyar udvartartás tagjait, mindennapjait Erzsébet királyné környezetében. Kiállításuk sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát – áll a kecskeméti múzeum tájékoztatójában.

A korlátozások miatt a tárlat online is megtekinthető, ide kattintva.

Karlovszky Bertalan 1900-ban festette Erzsébet királynét ábrázoló képét. A mű egészen nagy méretű, 238×155 centiméteres.

A visszaérkezést megosztotta közösségi oldalán a József Attila Múzeum:

Ismét hazatért Makóra Karlovszky Bertalan: Erzsébet királynéról készült festménye. A kecskeméti Katona József Múzeumban…

Közzétette: József Attila Múzeum – 2021. január 27., szerda

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá