Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

,,A vendéglátósokat jogszabályellenesen kinyitásra biztató szervezkedés mögött a Gyurcsány-lista egyik embere áll” – mindössze ennyi jut eszébe a kormánypártnak a bajba került vendéglátósokról. Valójában azért elégedetlenek, mert ezrével mennek tönkre és még az egyébként se sok mindenre jó novemberi bérkiegészítést sem kapta meg a kormánytól mindenki. 

Az MTI-hez eljuttatott közleményt a KDNP-s Nacsa Lőrinc jegyzi. Azt írja: a Gyurcsány-koalíció eszközként használja az így is nehéz helyzetbe került vendéglátósokat csak azért, hogy a kormányt támadja. A baloldal eddig is ezt csinálta, nem a vírus, hanem a kormány ellen küzdött. Most is felelőtlenek, amikor a szabályok megszegésére buzdítanak.

Szerinte a baloldal politikai érdekei miatt veszélybe sodorja az emberek egészségét és az eddig elért eredményeket. Nacsa Lőrinc arra jutott, hogy azért csinálják ezt, mert úgy gondolják, hogy minél tovább tart a járvány, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik.

A valóság mindezzel szemben az, hogy a vendéglátósok tüntettek tegnap a Hősök terén. A tiltás ellenére korábban több étterem is bejelentette, hogy ki fognak nyitni, mert úgy érzik, nem kapnak elegendő segítséget a kormánytól az életben maradáshoz. Sokan arról számoltak be, hogy a beígért bértámogatások is csúsznak, aminek a felgyorsítását megígérte a kormány.

Egy étterem üzemeltetője pedig úgy kapott bértámogatást, hogy az egészet egyből a NAV-nak utalta az állam – mivel a nehéz helyzet miatt adótartozása keletkezett. Így valójában nem bértámogatás volt, hanem adósságrendezés.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá