Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A február 15-i héttel indul az online konzultáció a nyitásról – hangzott el a pénteki kormányinfón.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ismertette, eddig lefelé tartott a járványgörbe, most stagnálást tapasztalnak. Ennek oka a vírus mutációja, mely (virológiai szakvélemények szerint 50 százalékkal) gyorsabban terjed, mint a koronavírus eredeti változata. Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy a harmadik hullám elkerülhető.

A régóta várt nyitással kapcsolatban a kancelláriaminiszter feltételes módban fogalmazott. Mint mondta, óvatos és szakaszos nyitásra készülnek,

ha a jelenlegi trendek folytatódnak, akkor legalább két ütemben, március 1-jétől és április elejétől részleges nyitásra sor kerülhet.

Pontosabb időpontot a miniszter nem mondott, egy későbbi kérdésre is április 1-jei vagy 3-ai dátummal válaszolt.

Gulyás tájékoztatott, most regisztráció alapján folytatódik az oltás. Hangsúlyozta, be kell tartani az oltási rendet, amit az operatív törzs felügyel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá