Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselőt, a Jobbik regionális igazgatóját megkérdeztük arról, hogyan töltötte az elmúlt hónapokat és mi várható az idei ellenzéki előválasztással kapcsolatban (Kiemelt fotó: Zeitler Ádám és Jakab Péter 2019 őszén Makón.)

A veszélyhelyzet miatt elmaradtak a testületi ülések. Mivel töltötte az idejét az elmúlt néhány hónapban?

A járvány szinte mindenkinek megváltoztatta és megnehezítette az életét. A testületi és bizottsági ülések hiányában sok információszerzési lehetőségtől estünk el. Az igaz, hogy a polgármesteri döntések előtt megkapjuk elektronikusan az anyagokat, és véleményezhetjük is azokat, de személyesen jóval több információhoz lehet jutni a város működését illetően. A háttérben persze folyik a munka, az ellenzéki oldalon folyamatos a készülődés az előválasztásokra. Regionális igazgatóként pedig sok új jelentkezővel kell beszélnem, akik a Jobbikba szeretnének belépni.

2019 végén oldalunknak adott interjújában arról beszélt: ami 2018 februárjában Hódmezővásárhelyen működött, majd 2019 októberében az ország több településen, az a koncepció várható 2022-ben. Úgy néz ki, arrafelé haladunk, hiszen idén már előválasztás lesz.

Igen, bár ehhez nem kellett túl nagy jóstehetség a részemről. Bár az is igaz, hogy számtalan helyen elcsúszhatott volna az együttműködés a pártok között. Azt hiszem, mára az ellenzéki oldalon mindenki belátja, hogy a 2018 februárjában Hódmezővásárhelyen kipróbált modell az, ami egyedül működőképes. Kiegészítve a 2019-ben Budapesten működtetett előválasztási rendszerrel.

Bízom benne, hogy a pandémiás helyzetben hozott döntések megengedik majd az előválasztás lebonyolítását. Az előválasztáson való győzelem legitimációt és ismertséget hoz a győztes jelöltnek, egyben mozgósítja is az ellenzéki választókat. Ez valódi vízválasztó lehet a 2022-es siker érdekében.

 Ön a Jobbik regionális igazgatója is. Mi az elképzelés a pártnál az előválasztással kapcsolatban? Lesz-e saját jelölt?

Az előválasztással kapcsolatban a pártok elnökségei között folyik az egyeztetés. Úgy gondolom, hogy a lebonyolítással kapcsolatban van még néhány megválaszolandó kérdés. Végleges döntést a Csongrád 04. számú körzetről – hasonlóan a többihez – a Jobbik Országos Elnöksége fog hozni. Jómagam azt fogom javasolni, hogy a legerősebb jelöltet támogassuk. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares