Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egy éve a Gazdasági Bizottság leszavazta a javaslatomat a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességéről. Most Orbán bejelentette, hogy jövőre megcsinálják. Ez már nem elég!!! – hallható Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-videójában, aki hozzáteszi őt nem érdekli, hogy egy javaslatot jobbikosként leszavaz a kormánypárt, míg fideszesként megvalósítják azt, a lényeg, hogy előre haladjanak.

Jakab egy újabb határozati javaslatot nyújtott be a gazdasági bizottság elé, melyben indítványozza a pártjával, hogy ne csak a fiatal, hanem minden olyan munkavállalóra kiterjedjen a jövedelemadó mentesség, akik nem érik el a magyar átlag bérszínvonal szintjét.

Ezzel az intézkedéssel, két érintettel számolva családonként közel 100 ezer forint pluszbevételhez lehetne juttatni havonta a magyar családokat

 – tette hozzá, majd kiemelte, hogy költségvetési vonzat szempontjából körülbelül 800 milliárd forintba kerülne az intézkedés, de nem szabad elfelejteni, hogy a fogyasztást terhelő adókon keresztül ennek a jelentős része vissza is kerülne a költségvetésbe. Vagyis ezzel a lépéssel egyszerre lehetne jövedelemhez, pénzhez és bevételhez juttatni a kiskeresetű dolgozókat és egyszerre lehetne a fogyasztást generálva lökést adni a magyar gazdaságnak.

Jakab Péter abban reménykedik, hogy ezúttal nem vár a kormánypárt egy évet mindennek a megvalósítására és hamarosan megszavazzák a javaslatot.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares