Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kispál Ferenc gazdatársunk, a MAGOSZ alelnöke és Csongrád megyei elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Csongrád megyei tiszteletbeli elnöke életének 74. évében elhunyt – közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége

Kispál Ferenc 1946-ban született Hódmezővásárhelyen.

A MAGOSZ alapító tagjaként, a Hódmezővásárhelyi Gazdakör létrehozójaként elévülhetetlen érdemeket szerzett a rendszerváltás utáni gazdaösszefogás megteremtésében.

Hosszú és eredményes pályafutását mindvégig a magyar gazdák szolgálata jellemezte.

A MAGOSZ alelnökeként és Csongrád megyei elnökeként határozottan kiállt a gazdatársak érdekeiért, ahogy tette ugyanezt országgyűlési képviselőként, a MAGOSZ országos választmányának elnökeként és az NAK Csongrád megyei elnökeként is.

Személyét nem csak gazdatársai tisztelték, hiszen az Aranykoszorús gazda kitüntetéssel és Kovács Béla-díjjal elismert szakember munkáját széles körben is elismerték.

Nem csak a közéletben járt elöl, hanem a saját gazdaságával is például szolgált szűkebb és tágabb környezetének.

Kispál Ferencet a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara saját halottjának tekinti, és osztozik a család gyászában – írja a MAGOSZ.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá