Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A vírus már széles körben terjedt decemberben Vuhanban, erről korábban nem tudtunk – nyilatkozta a CNN-nek a WHO nyomozócsapatának vezetője, Peter Ben Embarek.

Az Egészségügyi Világszervezet tizennégy fős kutatócsoportja szerint rendkívül valószínűtlen, hogy egy laboratóriumból szabadult volna el a koronavírus. A WHO tizennégy tudósból álló csapata hosszú és nyögvenyelős egyeztetéseket követően több mint egy évvel a fertőzés azonosítását követően landolhatott az eredeti gócpontnak tekintett Vuhanban, majd az ország előírásait betartva két hét szigorú karantén után kezdhettek el vizsgálódni.

A Svájcba hazatérő Embarek elmesélte, hogy beszélhettek azzal a 40-es éveiben járó férfival is, akit az első koronavírusos fertőzötteknek tartanak. A férfi nem utazott sehova Vuhanból, ami szintén azt bizonyítja, hogy akkor már Vuhanban terjedhetett a vírus. A WHO mintavételei is ezt támasztják alá: mire jelentették az első esetet 2019 decemberében, már sok fertőzött volt Vuhanban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá