Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal nővel szemben, aki a vád szerint 2019. október 19-én rátámadt az egyik helyi gyermekotthon nevelőnőjére – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott együtt lakott az otthonban a gyermekével, akit a vádbeli események napján annak ellenére bevitt az intézmény közös étkezőjébe, hogy ezt a házirend tiltja. Ezért az intézmény dolgozói – köztük a sértett is – megkérték őt, hogy a gyermeket vigye ki onnan.  A nő erre a felhívásra a sértettnek trágár kifejezéseket használva válaszolt.

A sértett az incidens után egy kolléganőjének jegyezte meg azt, hogy ha a vádlott saját lánya lenne, ő szájon vágná. Miután a vádlott értesült erről a megjegyzésről, felkereste a kisgyermekeket ellátó részlegen a sértettet, és őt alpári jelzőkkel illetve szidalmazni kezdte, azzal fenyegetve, hogy megveri. A részlegről a vádlott a sértett többszöri felhívása ellenére sem távozott, ehelyett a nevelőnőt mellkasán meglökte és a torka irányába nyúlkált. A támadásnak a sértett munkatársai vetettek véget, akik elhúzták a nőt a kollégájuk közeléből.

A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó sértett munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá