Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nem született megállapodás a Continental makói gumigyárában, miután véget ért csütörtök délután a 24 órás, három műszakon át tartó sztrájk – írja a Népszava. A Makói Gumiipari Szakszervezet azt közölte, ma, azaz pénteken 16:30-kor találkoznak a cégvezetéssel.

A sztrájkbizottság és a cég vezetősége ugyan csütörtök délután leült tárgyalni, de a munkáltató végül további időt kért. „A helyi szakszervezet szakértője ugyanis a cég nyilvános mérlegadatai alapján eléjük tárta, hogy követeléseik értéke a bértömeg mindössze fél százalékát teszi ki, ennél pedig az eddigi munkabeszüntetések valószínűleg nagyobb kárt okoztak” – mondta el a Népszavának Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A gumigyári dolgozók a cég által nyáron felmondott kollektív szerződésben foglalt jogaikat szeretnék visszaszerezni. Mások mellett a korlátlanul elrendelhető túlórák, a régebb óta a cégnél dolgozók pluszjuttatásainak elvétele ellen küzdenek. Eddig előbb egy 2 órás figyelmeztető, majd egy 8 órás sztrájkot szerveztek és csak ezután került sor a 24 órás munkabeszüntetésre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares